Geschikte SIM kaart voor GPS Tracker in Nederland vinden
Seite auf deutsch aufrufen   Seite auf spanisch aufrufen   Seite auf niederlšndisch aufrufen  

GPS Tracker dataverbruik - zoek de juiste SIM-kaart

Welk dataverbruik heeft een GPS-tracker? Waar kan ik een bijpassende GPS Tracker SIM-kaart krijgen?

by Boris Krones

   Geschikte SIM kaart voor GPS Tracker in Nederland vinden

Welke SIM kaart voor GPS Tracker is de juiste? Wat kost een SIM kaart elke maand? Hoe hoog is het dataverbruik van een GPS Tracker? Een SIM kaart is de belangrijkste accessoire voor een GPS Tracker. De SIM kaart is sowieso nodig voor het functioneren van een GPS Tracker, anders is de GPS zender nutteloos. Hij kan dan niet het werk verrichten waarvoor hij werd gemaakt - de GPS tracking. Bij Prepaid van Simyo1 .nl kun je zelf je internetbundel kiezen. Je kunt kiezen voor voordelige maandbundels van 150, 500 of 1000 MB. De Tracker heeft weliswaar geen SIM kaart nodig om een positie en zijn standoord te bepalen, hij heeft hem echter wel nodig om de coördinaten aan iemand op te sturen. In de praktijk gebruikt man hiervoor de klassieke SMS of anders GPRS, een datatransmissie technologie voor mobiel internet. Het goede nieuws: een telefoonabonnement voor uw GPS Tracker is niet nodig. Het slechte nieuws: er zijn alleen al op de Duitse mark zo veel verschillende Provider, dat het moeilijk is, de juiste provider voor uw GPS Tracker te vinden. Omdat de provider niet alleen voordelig zijn en lage lopende kosten veroorzaken, maar ook over een goede netwerkdekking beschikken. Daarom hebben wij als wereldwijd operationeel GPS trackingsportaal, providers voor u gezocht die de beste SIM kaarten voor GPS Tracker aanbieden.

Wist je dat?

Bij my-GPS.org lokaliseert u uw GPS Tracker gratis**. Als u graag vooraf zien wilt, hoe zoiets uitziet bezoek dan ons GPS Trackingportaal Demologin . U kunt natuurlijk ook direct zelf aan de slag gaan. Gemakkelijk nu gratis GPS Trackingportal toegang registreren en zelf een GPS Tracker via internet lokaliseren .

Voorwoord

Het datapakket dat door een GPS Tracker wordt verzonden aan een GPS server heeft gewoonlijk een grootte van 70 tot 200 Byte. Daarbij komt een kleine Overhead voor de TCP Header, maar deze kan men op dit punt verwaarlozen. Dit betekent dat zich de maandelijkse kosten voor de SIM kaart en het mobiele internet voor een GPS Tracker uit 3 elementen bestaat.

 • Hoe vaak moet de GPS Tracker een datapakket verzenden?
  Dat kunt u zich het beste zelf afvragen. Heeft u daadwerkelijk elke 5 seconden detectie nodig of zijn 60 seconden misschien ook genoeg? In veel gevallen zijn zelfs 3 minuten genoeg. Het dataverbruik voor mobiel internet is bij een 5 seconden interval namelijk 36 maal zo hoog als bij een 3 minuten detectie.
 • Welke GPS Tracker word gebruikt?
  Sommige GPS Tracker zijn zeer zuinig met grote datapekketen, andere Tracker niet. Coban bijvoorbeeld heeft vrij kleine datapakketen. Ze zijn slechts rond 70 Byte klein. XEXUN of Queclink GPS Tracker daarentegen verbruiken tussen 150 en 200 Byte per datapakket. Teltonika trackingsystemen hebben variabele datasets, want u kunt zelf beslissen, wat de GPS zender moet zenden. Bekijkt u toch eens het GPS trackingsysteem voor personen, want Coban GPS102 of ook de GPS Tracker voor voertuigen, de GPS103.
 • Hoeveel uur is de GPS Traker, het voertuig of de persoon per dag in beweging?
  De meeste GPS Tracker verbruiken geen of slechts weinig mobiel internet, als ze niet bewogen worden. Stelt u een energiebesparingsmodus in, gaan de apparaten in slaap modus als ze niet bewogen worden en worden meteen weer wakker zodra het apparaat bewogen wordt. Gebruikt u geen energiebesparingsmodus betekent dit, dat de Tracker per voortdurend signalen uitzend, ook als hij niet gebruikt wordt. Dat veroorzaakt natuurlijk kosten. De Coban Tracker, die we al genoemd hebben, laten zich goed met een energiebesparingsmodus configureren.

  Passende mobiele telefoonkaart

Voordelige Internetbundels: Bij Prepaid van Simyo1 .nl kun je zelf je internetbundel kiezen. Je kunt kiezen voor voordelige maandbundels van 150, 500 of 1000 MB.

Laat ons over voorbeelden praten

Commerci√ęle GPS tracking

De meeste commerci√ęle GPS trackingsystemen lopen 5 dagen per week en 8-10 uur per dag. Als deze GPS Tracker een keer per minuut een datapakket aan onze GPS Server zend, zijn dat ongeveer 600 datapakketen per dag. Daaruit volgen rond de 59 kB dataverbruik voor uw GPS Tracker. Dat zijn enkel 1,3 MB per maand bij een maand met 22 werkdagen. Dat is niet heel veel. Veel gebruikers maken de fout, dat ze bijzonder grote datapakketen bij providers kopen, vaak 1GB of meer. Zoveel heeft men echter niet nodig. Het volstaat hier om helemaal geen datapakket te kopen, want 1 MB kost meestal slechts rond de 24 cent. Bij onze prepaid testwinnaar voor GPS Tracker SIMYO kosten 150MB slecht 5 euro per maand (op 04.03.2017). 1 MB kost daarentegen slechts 15 cent. Wie niet zijn GPS Tracker de klok rond gebruikt, is dus goedkoper uit zonder datapakket.

Rekenvoorbeeld

 • 60 s Interval, 8 Uur per dag, 22 Dagen per maand
 • 600 Datapakketen per dag
 • 59 kB Vebruik mobiel internet per dag
 • 1.3 MB Verbruik mobiel internet per maand

GPS tracking bij sensibel toezicht

Soms heeft men echter bijzonder snelle intervallen nodig, bijvoorbeeld bij reddingsdiensten, geldtransport of andere waardevolle transporten. De GPS Tracker moet dan voortdurend zenden, ook als de zender zich op het moment niet beweegt. In dergelijke gevallen, rekenen wij met een zendinterval van 5 seconden. De Tracker zendt dan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 • 5 s interval, 24 Uur per dag, 31 Dagen per maand
 • 17280 Datapakketen per dag
 • 1,7 MB Vebruik mobiel internet per dag
 • 53 MB Verbruik mobiel internet per maand

Gelegenheid gebruikers en particuliere gebruikers

Particuliere gebruikers hebben meestal het laagste dataverbruik. Een GPS Tracker 2 dagen per dag te gebruiken, bijvoorbeeld 1 uur op weg naar het werk en 1 uur terug en misschien een paar keer in het weekend maakt u niet arm. Bij een 60 seconden zendinterval spreken wij hier over 600-800 kB per maand.

 • 60 s Interval, 2 Uur per dag, 28 Dagen per maand
 • 240 Datapakketen per dag
 • 24 kB Vebruik mobiel internet per dag
 • 700 kB Verbruik mobiel internet per maand

Samenvatting

Gelooft u nog altijd dat u grote internetpakketen/datapakketen nodig heeft bij uw provider? Nee. Zelfs een klein datapakket van 100MB per maand is in vrijwel alle gevallen genoeg. En als u een energiebesparingsmodus gebruikt bespaart u nog extra. Een 150 MB datapakker krijgt u bij onze prepaid testwinnaar voor GPS Tracker SIMYO al voor 5 euro per maand. En daarmee heeft u alles, wat u nodig heeft. Als u een gelegenheid gebruiker bent, heeft u niet eens een datapakket nodig.

  GPS Tracker voor personen en drones

GPS Tracker voor personen en drones zijn er al voor minder als 30 euro. Bekijkt u toch eens de Spotter. Spotter is en live GPS Tracker (kopen op Amazon, ~ 49€)1 voor voertuigen, vlucht modellen en personen. Met zijn 37 gram en de grote van een luciferdoosje behoort hij tot de kleinste GPS tracker ter wereld. En wij hebben hem voor u getest.

  GPS lokalisering voor voertuigen

U wilt een voertuig zoals bijvoorbeeld een auto, motor of boot lokaliseren? Dan is de Afterpartz OVO103B precies hetgene dat u zoekt. De Afterpartz OVO103B is een GPS Tracker (kopen op Amazon, ~ 37€)1 , die speciaal voor voertuigen ontwikkeld werd.

Social Media Share Facebook Social Media Share twitter Social Media Share whatsapp Social Media Share linkedin