Geschikte SIM kaart voor GPS Tracker in Nederland vinden

GPS Tracker dataverbruik - zoek de juiste SIM-kaart

Welk dataverbruik heeft een GPS-tracker? Waar kan ik een bijpassende GPS Tracker SIM-kaart krijgen?

Advertise  Last update: 29.11.2019, Boris Krones

Geschikte SIM kaart voor GPS Tracker in Nederland vinden

SIMkaart GPS Tracker Nederland

Welke SIM kaart voor GPS Tracker is de juiste? Wat kost een SIM kaart elke maand? Hoe hoog is het dataverbruik van een GPS Tracker? Een SIM kaart is de belangrijkste accessoire voor een GPS Tracker. De SIM kaart is sowieso nodig voor het functioneren van een GPS Tracker, anders is de GPS zender nutteloos. Hij kan dan niet het werk verrichten waarvoor hij werd gemaakt - de GPS tracking. Bij Prepaid van Simyo1.nl kun je zelf je internetbundel kiezen. Je kunt kiezen voor voordelige maandbundels van 150, 500 of 1000 MB. De Tracker heeft weliswaar geen SIM kaart nodig om een positie en zijn standoord te bepalen, hij heeft hem echter wel nodig om de coödinaten aan iemand op te sturen. In de praktijk gebruikt man hiervoor de klassieke SMS of anders GPRS, een datatransmissie technologie voor mobiel internet. Het goede nieuws: een telefoonabonnement voor uw GPS Tracker is niet nodig. Het slechte nieuws: er zijn alleen al op de Duitse mark zo veel verschillende Provider, dat het moeilijk is, de juiste provider voor uw GPS Tracker te vinden. Omdat de provider niet alleen voordelig zijn en lage lopende kosten veroorzaken, maar ook over een goede netwerkdekking beschikken. Daarom hebben wij als wereldwijd operationeel GPS trackingsportaal, providers voor u gezocht die de beste SIM kaarten voor GPS Tracker aanbieden.

 € 35 beltegoed nur voor € 25 (1)

Voorwoord - Dataverbruik GPS-tracker SIM-kaart

Het datapakket dat door een GPS Tracker wordt verzonden aan een GPS server heeft gewoonlijk een grootte van 70 tot 200 Byte. Daarbij komt een kleine Overhead voor de TCP Header, maar deze kan men op dit punt verwaarlozen. Dit betekent dat zich de maandelijkse kosten voor de SIM kaart en het mobiele internet voor een GPS Tracker uit 3 elementen bestaat.

Welke SIM-kaart voor een GPS-tracker in Nederland?

Voordelige Internetbundels: Bij Prepaid van Simyo1.nl kun je zelf je internetbundel kiezen. Je kunt kiezen voor voordelige maandbundels van 150, 500 of 1000 MB. Maar 150MB is genoeg. Een GPS-tracker heeft nooit meer dan 130-150 MB aan gegevens nodig. En dat alleen als de GPS-tracker de hele dag door gegevens stuurt.

Laat ons over voorbeelden praten

Commerciële GPS tracking

De meeste commerciële GPS trackingsystemen lopen 5 dagen per week en 8-10 uur per dag. Als deze GPS Tracker een keer per minuut een datapakket aan onze GPS Server zend, zijn dat ongeveer 600 datapakketen per dag. Daaruit volgen rond de 59 kB dataverbruik voor uw GPS Tracker. Dat zijn enkel 1,3 MB per maand bij een maand met 22 werkdagen. Dat is niet heel veel. Veel gebruikers maken de fout, dat ze bijzonder grote datapakketen bij providers kopen, vaak 1GB of meer. Zoveel heeft men echter niet nodig. Het volstaat hier om helemaal geen datapakket te kopen, want 1 MB kost meestal slechts rond de 24 cent. Bij onze prepaid testwinnaar voor GPS Tracker SIMYO kosten 150MB slecht 5 euro per maand (op 04.03.2017). 1 MB kost daarentegen slechts 15 cent. Wie niet zijn GPS Tracker de klok rond gebruikt, is dus goedkoper uit zonder datapakket.

Rekenvoorbeeld

GPS tracking bij sensibel toezicht

Soms heeft men echter bijzonder snelle intervallen nodig, bijvoorbeeld bij reddingsdiensten, geldtransport of andere waardevolle transporten. De GPS Tracker moet dan voortdurend zenden, ook als de zender zich op het moment niet beweegt. In dergelijke gevallen, rekenen wij met een zendinterval van 5 seconden. De Tracker zendt dan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Gelegenheid gebruikers en particuliere gebruikers

Particuliere gebruikers hebben meestal het laagste dataverbruik. Een GPS Tracker 2 dagen per dag te gebruiken, bijvoorbeeld 1 uur op weg naar het werk en 1 uur terug en misschien een paar keer in het weekend maakt u niet arm. Bij een 60 seconden zendinterval spreken wij hier over 600-800 kB per maand.

Samenvatting

Gelooft u nog altijd dat u grote internetpakketen/datapakketen nodig heeft bij uw provider? Nee. Zelfs een klein datapakket van 100MB per maand is in vrijwel alle gevallen genoeg. En als u een energiebesparingsmodus gebruikt bespaart u nog extra. Een 150 MB datapakker krijgt u bij onze prepaid testwinnaar voor GPS Tracker SIMYO al voor 5 euro per maand. En daarmee heeft u alles, wat u nodig heeft. Als u een gelegenheid gebruiker bent, heeft u niet eens een datapakket nodig.