GPS volgsysteem Problemen oplossen - 14 Tips

GPS volgsysteem Problemen oplossen - 14 Tips

Uw GPS volgsysteem werkt niet, heeft storingen of problemen? Met deze 14 tips vindt u alle fouten.

Advertise  Last update: 15.12.2019, Boris Krones

Mijn GPS volgsysteem werkt niet, wat moet ik doen?

GPS volgsysteem werkt niet

De meeste GPS volgsystemen zijn vrij eenvoudig te configureren. Meestal heb je maar een paar SMS-commando's nodig en kun je je auto, vrachtwagen, motor en elk ander voertuig via GPS lokaliseren en controleren.

Maar wat doe je als de GPS volgsysteem niet doet wat hij hoort te doen? De GPS volgsysteem werkt niet meer of de GPS volgsysteem werkt niet goed? Of erger nog: de GPS volgsysteem heeft zijn werk altijd goed gedaan, en plotseling is de volgsysteem stil? Problemen oplossen en fouten analyseren kan niet alleen tijdrovend zijn, maar kan ook een paar grijze haren op je hoofd oproepen. Maar hoe vind je fouten in de GPS volgsysteem? Welke problemen kan een GPS volgsysteem veroorzaken? Met onze GPS volgsysteem Troubleshooting Guide kunt u elk GPS volgsysteem probleem oplossen.

GPS volgsysteem voorbereiden

Helaas kunnen we het niet helemaal doen zonder voorbereiding. Voordat we aan de slag gaan, moet u van tevoren een paar zaken ophelderen. Het is niet ongewoon om de fout hier te vinden. Bovendien versnelt een goede voorbereiding het oplossen van problemen.

Werkt de GPS volgsysteem SIM-kaart in een mobiele telefoon?

Eerst moet je ervoor zorgen dat de SIM-kaart niet de bron van het kwaad is. Plaats de SIM-kaart in een mobiele telefoon en schakel het WLAN uit. Bel nu een andere mobiele telefoon. Als dit werkt, werkt de SIM-kaart in principe.

Is de SIM-kaart geactiveerd? Is de procedure van de post of video-identiteit tot het einde toe uitgevoerd of is de activering met een identiteitskaart met succes afgerond?

Als de SIM-kaart nieuw is, moet de SIM-kaart geactiveerd zijn en moet u een post - of video-identiteitsprocedure doorlopen om u te authenticeren. Heb je dat gedaan?

Is de SIM-PIN-code verwijderd?

Een SIM-kaart is meestal PIN-beschermd na levering. Plaats de SIM-kaart in een mobiele telefoon en verwijder de SIM-PIN-code.

Staat er genoeg krediet op de SIM-kaart?

Controleer ook of er krediet op de SIM-kaart staat. U kunt uw GPS volgsysteem niet vinden zonder krediet op de SIM-kaart.

Is er een mobiel datapakket geboekt?

Wilt u een GPS-tracking app of een online GPS-portaal gebruiken? Dan heeft u meestal een datapakket nodig. Met Simyo krijgt u 1MB voor 0,15? of 150MB voor 5? (per maand). Dit is erg goedkoop en perfect voor GPS volgsystemen. Hier kunt u de Simyo Prepaid SIM-kaart voor GPS volgsysteem hier verkrijgen1.

Is de SIM-kaart correct geplaatst?

Is de SIM-kaart op de juiste plaats? Bij de meeste GPS volgsystemen kunt u de SIM-kaart niet verkeerd plaatsen, maar bij sommige GPS volgsystemen wel. Controleer dit voordat u problemen oplost.

Is de batterij van de GPS volgsysteem zo volledig mogelijk opgeladen?

Laad de batterij van de GPS volgsysteem volledig op. Er is niets dommer dan een lege batterij tijdens het oplossen van problemen. Als het een bedrade auto en GPS volgsysteem is, is de batterij niet zo belangrijk. Controleer of het apparaat knippert en of de externe voeding correct is geïnstalleerd.

Zit de GPS volgsysteem bij het raam of beter buiten?

GPS is niet ontworpen voor gebruik binnenshuis. Plaats de volgsysteem op het raam of zelfs, indien mogelijk, in de open lucht. Voor het oplossen van problemen moet de volgsysteem zich niet in de kelder, garage of in het midden van de kamer bevinden, maar zo dicht mogelijk bij het raam.

De 14 meest voorkomende problemen met GPS volgsystemen

We beschrijven nu de belangrijkste problemen met GPS volgsystemen. Het is belangrijk dat u al het bovenstaande voorbereidende werk heeft gedaan en de bovenstaande punten heeft gecontroleerd. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat het oplossen van de volgende problemen tot een resultaat leidt. Trouwens: GPS volgsystemen gaan zelden kapot. Als GPS-portaaloperator kunnen we zeggen dat slechts ongeveer 1% van alle vermeende defecten echt de gebreken zijn. 99% van de vermeende defecten zijn fouten in de omgang met de SIM-kaart, problemen met de stroomvoorziening of heel banale zaken zoals leeg krediet.

Wanneer u de GPS-volgsysteem belt, neemt de mailbox onmiddellijk op.

Kwestie
U probeert uw GPS-volgsysteem te bellen, maar er is geen kiestoon, dus de mailbox neemt onmiddellijk op.

Oplossingsaanpak
Controleer of het apparaat is ingeschakeld (LED's / verlichting actief?). Als de GPS volgsysteem is ingeschakeld, controleer dan of de SIM-kaart goed past. Als u dit punt ook hebt aangevinkt, kan het zijn dat de SIM-kaart door de provider is gedeactiveerd. Dit gebeurt vaak wanneer de GPS-volgsysteem al lange tijd werkt, maar het GPS-trackingsysteem plotseling stopt met werken. De meeste mobiele operatoren deactiveren prepaid kaarten1 na een tijdje wanneer ze niet meer worden opgeladen. Haal de SIM-kaart uit de GPS volgsysteem en steek deze in een mobiele telefoon. Heb je ontvangst? Zo ja, stuur dan een SMS (naar een andere telefoon!) en bel. Zal dat werken? Zo ja - SIM-kaart werkt, zo nee, dan is de SIM-kaart waarschijnlijk uitgeschakeld. Nu kan alleen de gsm-provider helpen.

GPS volgsysteem reageert niet op SMS / GPS volgsysteem verstuurt geen antwoord SMS tijdens de configuratie.

Kwestie
U bent bezig met het configuratieproces en stuurt een setup SMS naar uw GPS-volgsysteem. Maar helaas krijg je geen antwoord.

Oplossingsaanpak
Een veelvoorkomende bron van fouten is het gebruik van onjuiste commando's. In de meeste gevallen reageren GPS volgsystemen helemaal niet. Dit gebeurt niet noodzakelijkerwijs opzettelijk, maar per ongeluk, omdat veel smartphones een spellingscontrole uitvoeren. Dit is absoluut contraproductief voor GPS volgsysteem-commando's.

Als de commando's juist zijn, controleer dan of de GPS volgsysteem is ingeschakeld (LED's knipperen). Controleer in de volgende stap het krediet van de SIM-kaart. Als het tegoed ook goed is, denk er dan aan of u in het verleden al een admin-opdracht hebt gestuurd. Met een admin-commando (afhankelijk van het apparaat ook wel center-commando genoemd) autoriseert u een telefoonnummer, dat dan alleen bevoegd is om toegang te krijgen tot de volgsysteem. Belangrijk: autoriseer nooit het telefoonnummer van de SIM-kaart in de GPS volgsysteem1 als admin nummer, maar - als dat al het geval is - alleen uw eigen persoonlijke mobiele telefoonnummer.

Wanneer u de GPS volgsysteem belt, verschijnt er een kiestoon, waarna de volgsysteem onmiddellijk ophangt.

Kwestie
Afhankelijk van de GPS-volgsysteem kan dit prima zijn. Veel GPS volgsystemen bellen 1 of 2 keer aan de bel en hangen dan op. Dit gebeurt automatisch. GPS volgsystemen zijn vaak zo geconfigureerd dat ze na een oproep een SMS met de coördinaten naar de beller sturen.

Oplossingsaanpak
Maak je geen zorgen, ik red me wel. Dit gedrag is normaal, geen probleem, dus geen oplossing.

GPS volgsysteem hangt niet op tijdens het bellen en verstuurt geen coördinaten SMS.

Kwestie
U belt uw GPS volgsysteem, maar de volgsysteem beëindigt het gesprek niet en u krijgt geen locatie sms.

Oplossingsaanpak
Heeft u uw telefoonnummer in de GPS-volgsysteem geautoriseerd? Machtiging betekent dat u uw persoonlijke mobiele telefoonnummer opslaat in de volgsysteem. Dit vertelt de volgsysteem dat u de eigenaar van het apparaat bent en dat alleen u toegang tot het apparaat moet hebben. Afhankelijk van het GPS volgsysteem model, krijgt u alleen een locatie SMS terug op een oproep als u uw persoonlijke mobiele telefoonnummer in de GPS volgsysteem heeft geautoriseerd. Het is ook belangrijk dat u niet belt met een onderdrukt telefoonnummer. Als uw telefoonnummer wordt onderdrukt, reageert de GPS volgsysteem mogelijk niet op deze oproep. Bel een andere telefoon en controleer of uw telefoonnummer wordt weergegeven. Vervolgens autoriseert u uw telefoonnummer in de GPS volgsysteem. Gelieve niet het telefoonnummer van de SIM-kaart in de GPS volgsysteem1 te autoriseren.

GPS volgsysteem verstuurt lege coördinaten (0° / 0° of 0° / 90° enz.).

Kwestie
Lege coördinaten (of 0° / 0° of zelfs 0° / 0° / 90°) komen meestal alleen voor bij GPS volgsystemen met een slecht of minder goed geprogrammeerde firmware. Een firmware is het interne besturingssysteem van de GPS-volgsysteem. Dergelijke waarden zijn het resultaat als de GPS volgsysteem geen GPS-ontvangst heeft. GPS volgsystemen met een goed geprogrammeerde firmware filteren dergelijke waarden zodat u niet eens 0° of 90° ziet, maar altijd de laatste geldige coördinaten.

Oplossingsaanpak
Er zijn eigenlijk maar 2 oplossingen voor dit probleem: 1.) Zorg ervoor dat de GPS volgsysteem altijd GPS-ontvangst heeft. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan, want als het voertuig in een garage staat, kun je niet veel doen tegen een slechte GPS-ontvangst. Oplossing nummer 2 is de aanschaf van een nieuwe GPS volgsysteem, omdat dit 0° / 0° of ook 0° / 90° probleem aangeeft dat de GPS volgsysteem andere problemen heeft. Een onzuiver geprogrammeerde firmware heeft vaak andere problemen.

GPS volgsysteem positie verkeerd of onnauwkeurig - hoe de GPS nauwkeurigheid te verbeteren?

Kwestie
De positie van de GPS volgsysteem (ongeacht of dit via SMS of online positionering gebeurt) is enkele meters of duidelijk verwijderd van de werkelijke positie.

Oplossingsaanpak
Bij dit probleem moet eerst worden gedifferentieerd hoe groot de GPS-afwijking is. Bij slechte GPS-ontvangstomstandigheden kan het voorkomen dat de GPS-coördinaat 20, 30 of zelfs 50 meter afwijkt. Dit komt door de kenmerken van het GPS-signaal. Het probleem doet zich vaak voor wanneer de GPS volgsysteem zich in een gebouw, in een garage of zelfs in een ondergrondse parkeergarage bevindt. Als de GPS-volgsysteem weer buiten is (of het voertuig niet meer in een garage staat), moet het GPS-signaal weer ongeveer 7,8 tot 10 meter nauwkeurig zijn.

De installatielocatie van de GPS-volgsysteem heeft ook een belangrijke invloed op de nauwkeurigheid. In ons artikel GPS volgsysteem autolocatie (zonder maandelijkse kosten) leggen we uit waar u een GPS volgsysteem in uw auto kunt installeren. Als de GPS volgsysteem zich bijvoorbeeld in een metalen schakelkast bevindt, heeft u ofwel helemaal geen GPS-ontvangst, ofwel een zeer slechte GPS-ontvangst. Dit probleem doet zich vaak voor op het gebied van de locatie van bouwmachines. Veel bouwmachines of zelfs mobiele kranen hebben schakelkasten of bedieningspanelen die zich in een metalen kast bevinden. Een GPS volgsysteem mag daar niet worden geïnstalleerd.

Een derde mogelijkheid is om LBS te gebruiken. In dit geval is het niet de gelijknamige bouwvereniging, maar Location Based Services. Sommige GPS volgsystemen kunnen dergelijke LBS-diensten gebruiken om een ruwe positie te bepalen met behulp van WLAN-netwerken in de omgeving of de locatie van mobiele telefoons. Een op deze manier berekende locatie is echter meestal zeer onnauwkeurig. U kunt LBS-diensten uitschakelen met de meeste GPS volgsystemen.

GPS volgsysteem batterij is zeer snel leeg / GPS volgsysteem meldt batterijalarm hoewel volledig opgeladen.

Kwestie
Kort na het verwijderen van de oplaadkabel wordt u op de hoogte gesteld van een batterijalarm. Maar eigenlijk heb je de batterij volledig opgeladen.

Oplossingsaanpak
Hier hangt het ervan af hoe snel u zo'n alarm ontvangt. Als u een GPS volgsysteem met een 500 mAh batterij gebruikt en deze stuurt om de 5-10 seconden een positie naar een GPS-portaal voor positionering, dan is het apparaat misschien niet defect, maar het stroomverbruik is gewoon te hoog. Een snelle transmissie eet de batterij op. Hier kan het gebeuren dat u na 1-2 uur al een batterijwaarschuwing krijgt. Dat zou in dit geval normaal zijn.

Zorg ervoor dat u de batterij lang genoeg heeft opgeladen. Houd er rekening mee dat dit enige tijd in beslag kan nemen. Hoe lang heb ik nodig om een GPS volgsysteem batterij op te laden? Dat kan je in het algemeen niet zeggen, want de laadtijd is afhankelijk van de lader en de capaciteit van de batterij. De meeste laders laden met een laadstroom van ongeveer 500mA. Als vuistregel: capaciteit / laadstroom = laadtijd in uren. Voorbeeld: Uw GPS volgsysteem batterij heeft een capaciteit van 2000 mAh, de lader laadt op met een laadstroom van 500mA, dan is de laadtijd minstens 4 uur. Tenminste omdat de laadstroom (die overigens meestal op het etiket van de lader staat) soms iets lager kan zijn dan op de sticker staat vermeld. Je kunt een uur meer plannen. In de regel is dit niet schadelijk voor de lader of de GPS-volgsysteem, omdat de apparaten meestal zijn uitgerust met een overbelastingsbeveiliging. Vooral bij zeer grote accu's zoals deze mobiele GPS volgsysteem met een levensduur tot 6 maanden zonder opladen, kan het 20-24 uur duren met een laadstroom van 500 mA tot de accu volledig is opgeladen.

Als u een batterijalarm blijft ontvangen ondanks het feit dat de batterij of lader gedurende een voldoende lange periode is opgeladen, is het mogelijk dat de batterij of lader niet in orde is. U kunt een defecte batterij herkennen aan het feit dat deze gebogen of opgeblazen batterij lijkt. Als dit het geval is, is de batterij defect. Een defecte lader is helaas niet zichtbaar van buitenaf. U zou de laadstroom moeten meten met een digitale multimeter. De hier genoemde wissels zijn geldig voor GPS volgsystemen voor personen (zonder externe stroomvoorziening) en voor GPS volgsystemen voor auto's (met externe stroomvoorziening).

GPS volgsysteem positie naar verluidt gelegen in China

Kwestie
Bijna alle GPS volgsystemen komen uit China of zijn daar gebouwd. In de regel worden de apparaten daar in het kader van een korte test in gebruik genomen. Zij ontvangen daar het GPS-signaal. Het apparaat wordt dan uitgeschakeld en gaat in de expeditie. Wanneer deze is aangekomen, moet de GPS-volgsysteem de zogenaamde almanakgegevens downloaden (nee, niet de sportalmanak uit "Terug naar de toekomst"). De GPS Almanak is een soort directory over de baangegevens van de GPS-satellieten, zodat de GPS-chip de satellieten sneller vindt. Deze download van de almanak duurt ongeveer 12 minuten onder optimale ontvangstomstandigheden. De GPS-chip doet dit automatisch, zodat u niet actief hoeft te worden. Zolang de almanak niet gedownload is, kan de GPS-chip de huidige positie niet bepalen. Sinds de laatste positie (China) is opgeslagen, kunt u deze positie zien totdat de GPS-chip de almanak heeft gedownload.

Oplossingsaanpak
Het downloaden van de almanak duurt ongeveer 12 minuten, maar alleen onder optimale GPS-ontvangstomstandigheden. Deze optimale omstandigheden gelden echter niet in de garage of op het bureau. In het ideale geval plaatst u de GPS volgsysteem op het balkon of in de tuin totdat de volgsysteem de almanak heeft gedownload. Als dit gebeurd is, springt de volgsysteem automatisch naar de huidige correcte positie.

GPS volgsysteem hangt op wanneer u belt, maar verstuurt geen SMS met coördinaten.

Kwestie
U belt uw GPS-volgsysteem en na 1-2 kiestonen hangt de GPS-volgsysteem op. Maar je krijgt geen locatie sms.

Oplossingsaanpak
Controleer uw SIM-kaartsaldo. Dit probleem ruikt verdacht veel naar een SIM-kaart zonder krediet, vandaar dat de GPS volgsysteem geen locatie sms kan versturen. Voor een aanvullende probleemoplossing wordt dezelfde aanpak als onder de GPS volgsysteem niet opgehangen tijdens het bellen en wordt er geen gecoördineerd SMS-bericht verstuurd.

De LED's ("lampjes") van de volgsysteem knipperen niet, ook al is de batterij volledig opgeladen.

Kwestie
U heeft de batterij van de volgsysteem opgeladen (voor een volgsysteem voor auto's: de volgsysteem is goed aangesloten op de stroomvoorziening van de auto), maar de volgsysteem vertoont geen LED-activiteit?

Oplossingsaanpak
Deze situatie hoeft niet noodzakelijkerwijs een vergissing te zijn. Veel GPS volgsystemen hebben een zogenaamde energiebesparende modus, ook wel de batterijbesparende modus of de batterijbesparende of energiebesparende modus genoemd. De GPS volgsysteem registreert dat hij niet wordt verplaatst. Het valt dan in een soort slaapstand om het batterijverbruik te verminderen. Dit beschermt niet alleen de batterij, maar vermindert ook het dataverbruik drastisch. In de meeste gevallen zal de GPS-zender stoppen met knipperen.

Je kunt de volgsysteem wakker maken door hem te verplaatsen. Als de volgsysteem niet begint te knipperen, kan er een probleem zijn met de stroomvoorziening. Is de Akku sterke gebogen of werkt het opgeblazen werk? Dan zit de batterij er achter. Als het een GPS volgsysteem met externe voeding is, controleer dan of het nog steeds werkt. Is er een los contact? Verwijder de kabels en bevestig ze opnieuw. Zijn de contacten roestig of gecorrodeerd? Maak ze schoon, bijvoorbeeld met WD40. Is de accu van de auto leeg? Zijn de kabels gebroken (bijvoorbeeld door een marterbeet)?

GPS volgsysteem maakt geen verbinding met het internet of een GPS Tracking Portal.

Kwestie
De volgsysteem knippert, kan worden gebeld en verstuurd een SMS, maar het volgsysteem kan niet worden aangesloten op een GPS tracking portal.

Oplossingsaanpak
Plaats de SIM-kaart in een mobiele telefoon en schakel het WLAN uit. Nu probeert u toegang te krijgen tot elke website. Wanneer de pagina die u wilt openen, kunt u de SIM-kaart uitsluiten als een bron van fouten. Nu moet u controleren of u de SIM-kaart APN in de volgsysteem hebt ingesteld in de loop van uw configuratie. Het juiste APN is bijna altijd vereist, anders weet de GPS volgsysteem niet met welk mobiel netwerk hij verbinding moet maken. Als u niet precies weet hoe u dit moet doen, bekijk dan onze SMS-configuratiegidsen voor GPS volgsysteem. U kunt ook een opmerking achterlaten onderaan de commentaarsectie. Wij controleren graag welk APN-commando nodig is voor uw volgsysteem.

Als de website niet opent, is de kans groot dat er geen datapakket is geboekt. Bij veel aanbieders moet u een datapakket boeken. Helaas zijn deze meestal vrij duur. Bekijk deze Simyo GPS-volgsysteem Prepaid SIM kaart1 (150MB voor 5€ per maand zijn genoeg).

GPS volgsysteem meldt vals alarm

Vals alarm GPS volgsysteem is strikt genomen geen verstoring, maar minstens zo vervelend. Stel je voor dat je om 2 uur 's nachts vals alarm krijgt dat je auto net verplaatst is. De nacht is dan maar één keer voorbijgegaan. Valse alarmen worden meestal veroorzaakt door verkeerde instellingen. In deze paragraaf leggen we uit wat je er aan kunt doen.

Virtueel hek / Geo-Fence vals alarm

Kwestie
Een geo hek vals alarm is het meest voorkomende vals alarm waarmee we in het dagelijks leven worden geconfronteerd. Zo'n vals alarm wordt meestal veroorzaakt door een te kleine geo-omheining. GPS-signalen zijn onderhevig aan bepaalde fluctuaties. Het kan voorkomen dat het GPS-signaal soms 20 of 30 meter springt. Vooral in garages of onder carports kan zo'n signaal soms doorslikken. De locatie springt dan kortstondig uit het geo hek en weer terug naar binnen.

Oplossingsaanpak
Kies een hek dat groter is. Als je een ronde geo-omheining gebruikt, moet je kiezen voor een straal van minstens 100 meter, maar beter 200 meter. U moet een rechthoekige of vierkante geo-omheining uitrusten met een zijlengte van minstens 100 meter. U kunt ook GeoFences aanmaken in onze GPS tracking portal. Daar kun je dankzij een schaal op de kaart precies zien of dit virtuele hek, zoals het ook wel wordt genoemd, groot genoeg is.

Als u een hek maakt via SMS, zal het moeilijker zijn. Het commando zelf vertelt je niet hoe groot het hek is. Daarom hebben we een kleine Geo-Fence Online Generator geprogrammeerd, waarmee u uw Geo-Fence online kunt maken. Deze Online Geofen Generator heb je alleen nodig als je je hekken via SMS maakt. Als u de hekken in onze GPS online tracking portal gebruikt, heeft u deze generator niet nodig.

PKW-ontsteking aan/uit of stroomvoorziening aan/uit vals alarm

Kwestie
Uw GPS volgsysteem is geïnstalleerd in een voertuig en meldt valse alarmen (ontsteking / stroomonderbreking)?

Oplossingsaanpak
In dit geval moet u eerst de voeding controleren. Koppel de kabels los van de autoaccu en bevestig ze opnieuw. Het is niet ongewoon dat zich kleine roestpokken of corrosie vormen, wat het contact verslechtert. Hier is het aan te bevelen om de contacten met een contactspray te besproeien. U kunt WD40 contactspray krijgen voor ongeveer 5€ op Amazon, wanneer u de volgende winkel online gewoon een 400ml fles bestelt. Als alternatief kunt u ook denken aan een mobiele GPS volgsysteem met een batterij die tot 6 maanden meegaat zonder opladen, omdat dergelijke apparaten geen externe voeding nodig hebben (batterij, voeding en antennes bevinden zich in de behuizing).

Vals alarm Trillingen / beweging

Kwestie
U krijgt voortdurend een lage trilling, hoewel de GPS volgsysteem helemaal niet wordt verplaatst?

Oplossingsaanpak
Soms zijn zelfs de kleinste bewegingen al voldoende. Windvlagen onder de carport of de motor, die tijdens een storm gemakkelijk kunnen worden verplaatst, reageren sommige GPS volgsystemen zeer gevoelig. Maar maak je geen zorgen, je kunt de gevoeligheid van bijna elke GPS volgsysteem veranderen. Ook dit moet u in dit geval doen. Verminder gewoon de gevoeligheid en het probleem moet zichzelf oplossen.