GPS voor honden - het grote Tractive testrapport

GPS voor honden - het grote Tractive testrapport

Tractive GPS tracker voor honden voor u getest. Hoe werkt GPS tracking voor honden met Tractive? Hoeveel is Tractive? Werkt Tractive in het buitenland? Heb ik een SIM-kaart nodig voor Tractive? Hier kunt u alles te weten komen over het GPS volgsysteem voor honden.

Advertise  Last update: 18.12.2019, Boris Krones

Inhoudstafel

GPS voor honden met Tractive - het grote testrapport - Voorwoord

my-GPS.org exploiteert sinds 2008 GPS-portalen voor live positionering en telematicaplatformen. In deze periode hebben we meer dan 150 verschillende GPS volgsysteems gekocht en getest. Dat Tractive GPS volgsysteem1 staat al geruime tijd op de lijst. Mooi en klein GPS apparaatje, veel goede recensies - we werden nieuwsgierig.

gps voor honden tractive testrapport voorwoord

+++ Opgelet: De Tractive Tracker is beschikbaar tot 31.12.2019 voor slechts 89€ incl. abonnement - toegang nu en opslaan +++

Tractive App ziet er netjes en duidelijk uit

U kunt het op het eerste gezicht zien - Tractive is veelzijdig en lijkt alles te kunnen doen wat u nodig heeft. Of niet? Wat kan de Tractive dog tracker doen? Wat hebben hondeneigenaren echt nodig? En voldoet de GPS volgsysteem aan uw verwachtingen? En de beoordelingen, zijn ze echt of zijn ze een nep-dealer die valse beoordelingen koopt? Wij zijn professionals op het gebied van GPS-tracking. En we zetten Tractive onder de microscoop voor je.

De belangrijkste functies van de Tractive App in een oogopslag

Allereerst willen we u graag kennis laten maken met de functionaliteit van Tractive. Daar laten we je zien wat je kunt doen met de Tractive App. Hieronder vindt u onze sectie Gebruikersvragen, wij beantwoorden de 20 belangrijkste vragen over de Tractive GPS tracker voor je hond en het abonnement.

Volg de hond op een kaart

volg hond kaart

De belangrijkste functie is zonder twijfel de live tracking. Hiermee kunt u uw hond bijna in real time lokaliseren. Live tracking vindt plaats op een digitale kaart. Uw hond bevindt zich op de plaats waar het hondensymbool op de kaart staat. Trouwens, de blauwe stip in het midden ben jij, d.w.z. je mobiele telefoon is ook geplaatst, zodat je niet alleen kunt zien waar je hond is, maar ook waar je bent. Als uw hond eenmaal is weggelopen, is deze mobiele telefoontracking erg handig, zodat u in één oogopslag kunt zien in welke richting u moet rennen. Vanuit deze live-weergave kunt u ook naar de andere functies navigeren.

Virtueel hek - alarm bij het verlaten van de woning

virtueel hek alarm verlaten woning

Het virtuele hek is een van de belangrijkste functies van GPS-tracking, samen met het live volgen van de hond. Het is dus niet verwonderlijk dat de Tractive app deze functie al heeft. De taak van het virtuele hek, ook wel geo hek genoemd, is om een alarm af te geven wanneer uw viervoeter het pand verlaat.

Tracking - het spoor van de hond volgen via GPS

tracking spoor hond volgen gps

GPS-tracking is misschien niet zo belangrijk, maar het is zeker spannend. De live-baan laat je zien welke kant je hond op is gelopen, de baan als het ware.

Welke kant heeft de hond uitgelaten?

welke kant heeft hond uitgelaten

Met de GPS-geschiedenis kunt u later zien waar de hond is gaan lopen. Deze geschiedenis wordt automatisch opgeslagen door Tractive. U kunt er ook later toegang toe krijgen. Selecteer gewoon de Begindatum (en -tijd) en Einddatum (en -tijd). Dan kunt u de route zien.

Bekijk route via GPS

bekijk route gps

De eigenlijke cursus wordt weergegeven als een regel. De individuele waypoints die door de Tractive GPS tracker voor je hond worden verzameld, worden verbonden met "tussenliggende lijnen". Nu kunt u de route bekijken.

Bekijk de weg via GPS (Heatmap)

bekijk weg gps heatmap

Het woord Heatmap heeft niets te maken met temperaturen. Een Heatmap toont met verschillende kleuren waar de hond langer is gebleven. Dus als uw hond langer op een plaats is, zijn er meer waypoints in een klein gebied, deze accumulatie wordt dan in kleur weergegeven. Met het gebruik van warmtekaarten is het gebruik van koude en warme kleuren, zoals wij die kennen, een feit geworden. Geel betekent warm, terwijl rood betekent heet. Dus waar hij rood is, is de hond langer gebleven dan in de andere gebieden. Dit is beter te zien op de volgende foto.

Heatmap laat zien waar de hond vooral vaak is gestopt

heatmap laat zien waar hond vooral vaak is gestopt

Toegegeven, we hebben de tracker hier in een auto gezet en aan de kant van de weg geparkeerd. De blauwe lijn is het eigenlijke spoor. Pas als de auto geparkeerd staat, wordt het gebied rood, omdat we door het parkeren meer tijd in een klein gebied hebben doorgebracht dan elders.

Vragen en antwoorden (FAQ) - de 20 belangrijkste vragen en antwoorden over Tractive

Gebruikers stellen vragen, wij beantwoorden die. In de volgende sectie leert u alles wat u moet weten over Tractive, de opsporingsdienst en de hondentracker. Dit zijn vragen die gebruikers ons de afgelopen weken en maanden hebben gesteld.

Hoe werkt GPS tracking voor honden met Tractive?

hoe werkt gps tracking voor honden tractive

De Tractive GPS volgsysteem1 is een GPS GSM Tracker. Tractive ontvangt satellietsignalen uit de ruimte. Op basis van deze signalen berekent Tractive zijn positie. Deze positie wordt vervolgens over het mobiele netwerk doorgegeven aan de tracking service van Tractive. De gebruiker kan nu via een smartphone-app of webbrowser toegang krijgen tot de live-kaart van deze locatiedienst en de live-locatie bekijken.

Hoe precies is Tractive?

hoe precies is tractive

De nauwkeurigheid van Tractive wordt bepaald door de nauwkeurigheid van GPS. Onder optimale omstandigheden is een GPS-positie nauwkeurig tot op 7,8 meter nauwkeurig. Optimale voorwaarden zijn van toepassing wanneer de Tractive GPS volgsysteem1 zich buiten in de open lucht en zonder bewolking bevindt. Het gebruik in het gebouw vermindert de nauwkeurigheid aanzienlijk. Zelfs dicht bos kan de nauwkeurigheid van het GPS-signaal negatief beïnvloeden.

Tractive kopen - waar kan ik het GPS hondenvolgsysteem krijgen?

tractive kopen waar gps hondenvolgsysteem krijgen

U kunt de Tractive GPS-volgsysteem voor honden direct in de Tractive online shop kopen (directe link naar de internetbedrijf)1. U kunt het abonnement dan later kopen via de Tractive app. Het is niet aan te raden om via tussenpersonen te kopen, omdat deze hogere prijzen kunnen vragen. Ondersteuning, klachten en hulp kunnen ook gemakkelijker zijn als het product rechtstreeks bij de fabrikant Tractive wordt gekocht.

Hoe vaak werkt Tractive de positie op de GPS-kaart bij?

hoe vaak tractive positie gps kaart bij

In de standaardmodus vindt de positionering om de 2-60 minuten plaats. Dit is afhankelijk van de activiteit van de hond. Digitale bewegingssensoren bevinden zich in de Tractive GPS tracker voor je hond. Als ze een beweging waarnemen, de positie van het dier vaker voorkomt, de dieren rusten - of als de tracker op een tafel, ladenkast, enz. ligt, wordt de positioneringsinterval verkort. In de live-modus vindt de positionering veel vaker plaats, d.w.z. met tussenpozen van 2-3 seconden.

Op welke afstand werkt GPS voor honden?

afstand gps voor honden

De afstand tot de eigenaar van de hond speelt technisch gezien geen rol. De hond kan vlak naast de eigenaar zijn, maar ook in een andere stad, in een andere staat en zelfs in een ander land.

Welke betaalmogelijkheden heb ik met Tractive?

betaalmogelijkheden tractive

Tractive biedt de standaard betaalmogelijkheden die op de markt beschikbaar zijn:

Heb ik een mobiel netwerk nodig om het Tractive GPS hondenvolgsysteem te laten werken?

mobiel netwerk nodig tractive gps hondenvolgsysteem

Een mobiele telefoonverbinding is vereist voor de gegevensoverdracht tussen de hondentracker en de eigenaar via de traceerapplicatie. De positiegegevens worden via het mobiele netwerk verzonden. De locatie is dus afhankelijk van de netwerkdekking. In Nederland is de GSM-dekking echter bijna 100%.

Kan de positie van de hond worden gedeeld met vrienden, kennissen of familie?

positie hond worden gedeeld met vrienden kennissen familie

Met behulp van zowel de online web app als de smartphone-app kun je een share creëren en de locatie van de hond live delen met vrienden, familie of kennissen. De persoon die de locatie deelt heeft geen Tractive account nodig.

Hoe kan ik de Tractive GPS-zender aan de halsband van de hond bevestigen?

tractive gps zender halsband hond bevestigen

De Tractive GPS tracker voor je hond kan worden bevestigd aan een halsband of harnas. Dit duurt maar een paar seconden. U kunt het GPS-systeem voor het opsporen van honden verwijderen met slechts één polsbeweging. Ook dit duurt slechts enkele seconden.

Hoe zwaar is de GPS Tracker? Hoeveel weegt de Tractive GPS tracker voor je hond?

hoeveel weegt tractive gps tracker voor hond

De Tractive GPS volgsysteem1 weegt 30 gram. Het is dus zo licht dat het zelfs kleine honden niet belast, zelfs niet als het GPS-volgsysteem direct aan de halsband is bevestigd. Dit is vooral voordelig voor kleine honden.

Hoe lang is de levensduur van de batterij van het Tractive GPS-volgsysteem?

hoe lang levensduur batterij tractive gps volgsysteem

De levensduur van de batterij van de Tractive GPS tracker voor je hond varieert. Het hangt grotendeels af van het soort gebruik. In de standaardmodus stuurt de tracker om de 2-60 minuten een coördinaat naar de trackingservice. In de Live-modus stuurt de volgservice echter om de 2-3 seconden. De live-modus wordt geassocieerd met een verhoogd stroomverbruik. Gebruik deze live-modus alleen als u uw hond echt snel moet lokaliseren, bijvoorbeeld als de hond is weggelopen. Het speelt ook een belangrijke rol of de speurder permanent aan de hond vastzit of na een wandeling van de hond wordt verwijderd. Afhankelijk van het gebruik is de levensduur van de batterij dus 2-5 dagen.

Is de batterij van het Tractive GPS tracking system vervangbaar? Hoeveel kost een vervangende batterij?

is batterij tractive gps tracking system vervangbaar hoeveel kost

De batterij is vervangbaar. Het kan met slechts één beweging van het apparaat worden gescheiden. Een vervangende batterij kost momenteel (vanaf 09.12.2019) 12,99€. De optionele Akku Plus kost 14,99€. In principe raden wij u aan om 1 of 2 van deze vervangende batterijen (Akku Plus)1 te bestellen wanneer u de tracker bestelt. Met deze speciale batterij heeft het GPS volgsysteem een batterijlevensduur van 5-10 dagen.

Is de Tractive waterdicht?

is tractive waterdicht

De Tractive GPS tracker voor je hond heeft geen opening naar buiten, geen SIM-kaartsleuf en geen USB-poort. Het is beschermd tegen het binnendringen van water volgens de beschermingsklasse IPX7 ("bescherming tegen water"). Meer in het bijzonder is het een bescherming tegen beschadigingen na een korte onderdompeling (max. 1 m waterdiepte / tot 30 min.). De trekkrachttracker is daarom waterdicht volgens DIN EN (NL) 60529:1991.

Heb ik een SIM-kaart nodig voor Tractive?

sim kaart nodig voor tractive

Er is geen aparte SIM-kaart nodig om uw Tractive GPS volgsysteem1 te gebruiken. De gegevens worden via het mobiele netwerk overgedragen, maar de SIM-kaart is al in het apparaat ingebouwd. De kosten van de mobiele telefoon zijn inbegrepen in de abonnementskosten.

Welk mobiel netwerk wordt door Tractive gebruikt?

welk mobiel netwerk tractive

Tractive maakt geen gebruik van een speciaal mobiel netwerk, maar van het volgende beschikbare netwerk. Afhankelijk van de netwerkdekking kan Tractive het netwerk veranderen. U merkt dit niet op en hoeft geen instellingen te wijzigen. Dit zorgt ervoor dat u bijna altijd een optimale netwerkdekking heeft.

Kan ik ook Tractive GPS DOG gebruiken met het my-GPS.org portaal?

tractive gebruiken my-gps.org portaal

Het is niet mogelijk om de Tractive GPS tracker voor je hond te gebruiken in combinatie met het my-GPS.org GPS Tracking Portal. Als u een hondengps-tracker zonder SIM-kaart en zonder maandelijkse abonnementskosten wilt gebruiken, raden wij u aan om het TKstar GPS-hondenvolgsysteem (zonder maandelijkse kosten)1 te gebruiken in combinatie met een Simyo GPS-volgsysteem Prepaid SIM kaart1. U kunt ook gebruik maken van het TKStar GPS volgsysteem in combinatie met het My-GPS.org portaal en zelfs onze gratis GPS tarief.

Werkt Tractive in het buitenland?

tractive buitenland

Tractive werken in meer dan 150 landen over de hele wereld. Voor gebruik in het buitenland is echter een Tractive Premium abonnement vereist. Andere instellingen hoeven niet in het apparaat te worden gewijzigd.

Welk Tractive abonnement moet ik nemen?

welk tractive abonnement nemen

Deze vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden, want het antwoord hangt af van uw behoeften. Als u binnen het land reist, is het Basic abonnement, dat beschikbaar is vanaf 3,75€ per maand, meestal voldoende. Als u echter naar het buitenland reist en uw hond daar moet zoeken, heeft u een Premium abonnement nodig. Deze is beschikbaar vanaf 3,33€ per maand. Ook het delen van de locatie van uw hond met vrienden, familie en kennissen is alleen mogelijk met een Premium abonnement. Kortom: in het buitenland? Premie. Locatie delen? Premie. Alleen Nederland: Basic. Heel eenvoudig.

Wat is Tractive Care? Wat kost Tractive Care?

wat is tractive care wat kost

Tractive Care is een betaalde extra optie die u kunt toevoegen wanneer u uw tracker activeert. Als u uw tracker kwijt bent, deze is gestolen of beschadigd, wordt deze tracker eenvoudig en ongecompliceerd vervangen - zonder extra kosten. Momenteel (10.12.2019) kost het 20,28€ per jaar.

Hoe kan ik Tractive Care kopen?

Tractive Care kan direct worden toegevoegd aan de activering van uw tracker na levering. Dit gebeurt in het selectieproces, waarbij u ook uw abonnement opgeeft.

Kan ik Tractive Care toevoegen aan een bestaand abonnement?

U kunt ook later een Tractive Care toevoegen. U kunt dit online instellen in uw Tractive account instellingen.

Hoe kan ik Tractive annuleren?

hoe kan ik tractive annuleren

Normaal gesproken wordt uw abonnement automatisch verlengd. De eenvoudigste manier om op te zeggen is door de automatische verlenging van uw abonnement uit te schakelen. Uw abonnement vervalt gewoonweg. U kunt dit automatisch doen met de Tractive App, maar ook online via uw Tractive applicatie.

Hoeveel is Tractive?

hoeveel is tractive

De Tractive Dog Tracking GPS volgsysteem kost 49,99€. Daarnaast heeft u een abonnement nodig. Bij het Basic abonnement kunt u kiezen tussen maandelijkse, jaarlijkse en 2-jaarlijkse betaling. Afhankelijk van het abonnement begint uw abonnement bij 3,75€ / maand (met het 2-jarig abonnement) en kan het oplopen tot 7,99€ / maand (met het maandabonnement). Voordeel van het maandelijkse abonnement: U kunt elke maand opzeggen en zit niet vast in een contractperiode. Deze flexibiliteit is vrij duur met 7,99€ / maand. Als u al weet dat u Tractive langer wilt gebruiken, kunt u ook het jaarabonnement (4,16€ / maand) of het 2-jarig abonnement (3,75€ / maand) gebruiken, dat aanzienlijk goedkoper is, maar ook gepaard gaat met een contractduur van één of twee jaar.

Het premie-abonnement is iets duurder dan het basisabonnement (vanaf 4,99€ / maand in het jaarabonnement), maar slechts 10€ / jaar meer in vergelijking met het basisabonnement. Kiest u voor een premie-abonnement met een contractduur van 5 jaar, dan betaalt u slechts 3,33€ per maand. Al met al zijn de kosten goed beheersbaar en gerechtvaardigd in vergelijking met de prestaties (webportaal + app + incl. SIM-kaart).

Basis- en Premium-abonnementen in directe vergelijking

basis premium abonnementen directe vergelijking