Handleiding voor de Ruptela GPS Tracker

Nederlandse Ruptela GPS Tracker handleiding

Gedetailleerde beschrijving met voorbeelden van de belangrijkste SMS-commando's, opdrachten en instructies voor uw Ruptela GPS Tracker (FM-ECO3 en FM-ECO4, Tco3 en Tco4, Pro3 en Pro4, HCV en LCV (bijv. HCV5 en LCV5) en de FM-Plug4 (Ruptela OBD Tracker) Als een kleinigheidje: Ruptela GPS Tracker gratis. Hier leer je hoe je het moet doen.

Advertise  Last update: 22.11.2020, Boris Krones

Ruptela GPS Tracker Handleiding - Voorwoord

Deze Ruptela GPS Tracker Gebruiksaanwijzing omvat de belangrijkste SMS-commando's. Met deze commando's kunt u uw GPS Tracker via live positioning verbinden met een GPS-trackingportaal. U kunt dan uw GPS-zender live volgen en monitoren via ons Ruptela GPS-tracking-portaal.

Ruptela GPS Tracker Handleiding

Voor welke Ruptela GPS Tracker modellen geldt deze handleiding?

Let op de volgende punten over de Ruptela GPS-zender

  Welke SIM-kaart voor GPS Tracker moet ik gebruiken?
Simyo.nl heeft de beste SIM-kaart voor GPS trackers. Vooraf betaald, geen bedrijfskosten, verbruik alleen bij gebruik. Koop nu Prepaid SIM voor 5 Euro en krijg 7,50 Euro krediet. Wees snel, het aanbod is beperkt in de tijd.
 Bewaar nu uw aanbod (1)

Inhoudsopgave Ruptela Instructiehandleiding / SMS-instructies


We tonen u nu de belangrijkste commando's (instructies / commando's) voor uw Ruptela GPS Tracker. Met deze GPS Tracker gebruikersgids kunt u uw volgsysteem stap voor stap via SMS instellen. We zullen u nu alle commando's voor de Ruptela laten zien. Maar je hebt misschien niet alle bestellingen nodig.

Lees IMEI-nummer


Lees IMEI-nummer

Commando of instructie: imei

Als u uw GPS Tracker wilt aansluiten op onze GPS Tracker portal voor het live volgen, hebt u het IMEI-nummer van de GPS Tracker nodig wanneer u zich registreert. Dit IMEI-nummer is ook het serienummer van de tracker. Stuur het SMS-commando imei naar uw Ruptela GPS Tracker. Het GPS-trackingsysteem zal binnen enkele ogenblikken antwoorden met het IMEI-nummer.

SMS-lokalisatie


SMS-lokalisatie

Commando of instructie: coords

De SMS tracking is de eenvoudigste en snelste manier van GPS tracking. Stuur het SMS commando coords naar uw Ruptela GPS Tracker. De GPS Tracker zal antwoorden met de geografische coördinaten van de tracker, d.w.z. de huidige locatie. Houd er rekening mee dat het een paar seconden duurt om de sms naar het apparaat te sturen en het antwoord van de GPS Tracker terug te sturen via het mobiele telefoonnetwerk. Afhankelijk van de snelheid van de beweging kan de GPS Tracker op een behoorlijke afstand staan. Met dit commando krijg je alleen de coördinaten als platte tekst, dus je moet ze handmatig invoeren in een mapping software. Als u een echte Google Maps link wilt krijgen, gebruik dan de volgende opdracht onder SMS-lokalisatie via Google Maps link.


SMS-lokalisatie via Google Maps link

Commando of instructie: webcoords

Als u geen gebruik wilt maken van GPS Tracker portal, volstaat het SMS-tracking. SMS Tracking betekent dat u een SMS stuurt naar uw Ruptela GPS Tracker en de GPS-trackingsysteem antwoordt met de locatiegegevens. Stuur het commando webcoords naar de afzender. Het GPS-trackingsysteem zal binnenkort antwoorden met de locatie. Het is echter handiger om een GPS Tracker portal te gebruiken voor webgebaseerde GPS-tracking, omdat u daarmee altijd uw Ruptela GPS-trackingsysteem op uw computerscherm of live op uw smartphone hebt.

De optimale SIM-kaart voor de Ruptela GPS Tracker

  Welke SIM-kaart voor GPS Tracker moet ik gebruiken?
Simyo.nl heeft de beste SIM-kaart voor GPS trackers. Vooraf betaald, geen bedrijfskosten, verbruik alleen bij gebruik. Koop nu Prepaid SIM voor 5 Euro en krijg 7,50 Euro krediet.Wees snel, het aanbod is beperkt in de tijd.
 Bewaar nu uw aanbod (1)

Verbind Ruptela GPS Tracker met GPS-trackingsoftware


Verbind Ruptela GPS Tracker met GPS-trackingsoftware

Commando of instructie: setconnection...

Dit commando verbindt uw Ruptela GPS Tracker met een GPS Tracker portal. Met dit commando worden de APN-data van de SIM-kaart tegelijkertijd opgeslagen. In ons voorbeeld verbinden we de GPS Tracker met onze GPS Tracker portal en gebruiken we een Simyo.nl SIM kaart. Als u een andere SIM-kaart gebruikt, moet u het commando aanpassen. Stuur nu het commando setconnection SPATIE internet,KPN,GPRS,TCP,82.223.25.222,1155,, naar uw GPS Tracker.

Lees APN, GPS tracker portal


Lees APN, GPS tracker portal

Commando of instructie: Getapn

Als uw Ruptela GPS Tracker zelfs na een langere wachttijd geen verbinding maakt met een GPS Tracker portal, moet u de APN - en serverinstellingen controleren. Stuur het commando Getapn naar uw GPS Tracker. GPS-trackingsysteem zal dan reageren met de huidige instellingen. Als u geen live-locatie krijgt, controleer dan deze parameters.

Firmware-versie lezen


Firmware-versie lezen

Commando of instructie: version

De versie wordt opgevraagd met het version commando. Stuur het commando version naar uw GPS-trackingsysteem om de huidige firmwareversie op te vragen. In de praktijk zul je dit commando zelden gebruiken.